HOZZÁVALÓK - 4 SZEMÉLY RÉSZÉRE
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg cukor ( vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
- 1 citrom leve
- 1-2 csepp vanília kivonat, vagy 1 vaníliarúd
- 1 rúd fahéj (vagy késhegynyi fahéjpor)
- 1 db szegfűszeg
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- késhegynyi só,
- 1 dl tejszín (fogyókúrások zsírszegény tejszínnel)
ELKÉSZÍTÉS:
1,5 liter vizet a késhegynyi sóval, cukorral, fűszerekkel felforralunk, majd a forrásban lévő vízbe öntjük a magozott meggyet, végül a citromlét.
Tényleg csak egyet rottyan és a tejszínnel, meg a keményítővel behabarjuk, még egyszer felforraljuk és mehet a hűtőbe, majd az asztalra. Ízlés szerint tejszínnel vagy vanília fagylalttal. Vagy csak úgy, magában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése