Mit mondjak még? Elkészítettem és egy pillanat alatt befaltam a rozmaringos, grillezett ördögszekér gombát, á la natúr! Még képet sem tudtam készíteni a finomságról...
Amellett, hogy tényleg minden szó igaz, amit róla összeolvastam - nem esik össze sütés közben, illatos, zamatos, mutatós -, álljon itt néhány egészséges érv is a gombaféle mellett:
"- csökkenti a vércukorszintet és szabályozza a koleszterinszintet,
erősíti a véredények falát,
- csökkenti a szemnyomást,
- olyan anyagot tartalmaz, amely hatékony a tumoros betegségek kezelésében,
- erősíti az immunrendszert. "(gombareceptek)
Így készítettem:
Egy személy részére három termetes ördögszekér gombát 1-2mm vastag szeletekre vágtam (hosszában). Olíva olajon 5 percig sütöttem őket (megforgatva), majd durva sóval és rozmaring őrleménnyel hintve azon forrón tálaltam...és tüntettem el egy pillanat alatt.
Ilyen egyszerű. Próbáljátok ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése