HOZZÁVALÓK
8 tojás sárgája
8 ek.cukor
7 ek.liszt
2 ek. kakaó
1 és fél dl.olaj
1 sütőpor
8 tojás felvert kemény habja
máz
1 és fél vaníliás puding
fél liter rostos narancslé, esetleg gyümölccsel együtt turmixolva
2 ek.cukor
krém
25 dkg. margarint
25 dkg porcukorral
1 citrom reszelt haja
50 dkg túró
máz2
1 és fél puncs, eper, vagy málna puding
fél liter málna, vagy eper rostos gyümölcslé (esetleg mirelite gyümölcs turmixolva)
2 ek cukor
megj:
készíthetjük rózsaszín cukormáz bevonattal, ez esetben 30 dkg porcukrot kavarjunk fényesre 1/2 citrom levével, tegyünk hozzá 1 evőkanál rumot, színezzük rózsaszínűre és kenjük a megdermedt narancsos krém tetejére. Egy-két órai pihentetés után szeletelhető.
Elkészítés A 8 tojás sárgáját kikeverünk 8 ek. cukorral és hozzá adunk 7 ek. lisztet, 2 ek. kakaót, 1 és fél dl. olajat, 1 sütőport és végezetül a 8 tojás felvert kemény habját.
Máz:1 és fél vaníliás pudingot elkeverünk fél liter üdítővel (narancsos) és 2 ek. cukorral. Lassan főzzük míg besűrűsödik majd hagyjuk kicsit hűlni és a túrókrémre öntjük.
Krém: A 25 dkg. margarint 25 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt hajával habosra keverjük majd 50 dkg túrót adunk hozzá. Ezt rákenjük a kihűlt tésztára. Utána hűtőben pihentetjük a süteményt kb félórát.
Ezalatt az idő alatt elkészítjük az előbb leírt mázat még egyszer csak most eper vagy málna ízű pudinggal és ugyan olyan ízű üdítővel. Mikor megkötött az első mázunk, ráönthetjük a második mázat is.
Margo Macko receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése