HOZZÁVALÓK
250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)
ELKÉSZÍTÉS
A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.
A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.
A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 – 30 perc alatt süsd meg.
A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.
A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 – 30 perc alatt süsd meg.
Fázisfotók a forrásoldalon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése