Egy tál ínycsiklandó, illatos, ropogósra sült baromfi, sertés, vagy akármilyen pecsenye bizony megérdemli, hogy a mellé tálalt köret méltó kísérője legyen ünnepi asztalnak, hétköznapi ebédnek egyaránt.
A szokásos sült krumpli, krumplipüré helyett most egy rafináltabb ízekkel hódító köretet hoztam.
Ráadásul nem kerül több időbe elkészítése, mint akármelyik közönséges burgonyaköreté. Én Kleopátra fajtát ajánlok ehhez.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olíva- , vagy egyéb olaj
Elkészítése:
A meghámozott, mosott, csíkokra vágott burgonyát egy tálba tesszük, egy púpozott teáskanál sóval és 4-5 evőkanálnyi olajjal (lehetőleg finom olívával, kukoricaolajjal meglocsoljuk, összeforgatjuk és rászórjuk a fűszereket. A zsemlemorzsával szintén lazán átforgatjuk, majd egy sütőpapirossal bélelt tepsiben az előre 190 fokra felfűtött sütőbe tesszük. Kábé 45-50 perc alatt sül készre. Aki szereti, ilyenkor rágrillezhet, de anélkül is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése