HOZZÁVALÓK:
...a tésztához:
2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 evőkanál melegvíz
1/4-ed csomag sütőpor
1 evőkanál étolaj
...a krémhez:
2 csomag vanília ízű pudingpor
4 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
fél citrom leve (aki szereti akár egy egész citrom leve)
...a mázhoz:
20 dkg porcukor
fél citrom leve
1-2 teáskanál forró víz
ELKÉSZÍTÉS:
A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.
Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.
A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjük és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése