Hozzávalók:
Leveshez: 2 evőkanál zsír, 4 evőkanál finomliszt, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál köménymag, 1.5 l krumpli főzőleve, 2 dl tejföl
Krumpligombóchoz:
30 dkg krumpli,
10 dkg liszt,
1 evőkanálzsír,
kevés hagyma,
1 tojás, só
ELKÉSZÍTÉS:
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük és melegen krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk amegpárolt hagymát, a lisztet, a tojást és a sót. Összedolgozzuk és apró golyókat formálunk a masszából. A zsírból és a lisztből rántást készítünk, beleszórjuk a köménymagot, pirospaprikát, és rögtön felöntjüka krumpli levével. Ízlés szerint sózzuk és belerakjuk a krumpligombócokat. Amikor a gombócok feljönnek a leves színére, tejföllel tálaljuk.
fotó: sváb porta / Feked
Forrás: PROVERTES.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése