Egy süti, aminek elkészítése csak első blikkre tűnik problémásnak. Na jó, kevés kézügyesség azért nem árt, ám érdemes bátran kísérletezni. A siker nem marad el.
ŐSZIBARACK
Hozzávalók:
20 dkg margarin
30 dkg porcukor,
2 dl tej,
1 egész tojás,
1 tojás sárgája,
70 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
Töltelék hozzávalói:
15-20 dkg porcukor,
20 dkg margarin(vagy vaj)
20 dkg dió,
2-3 evőkanál rum
piros színezék,
Készítése:
A tésztához a margarint, a porcukrot,
az egész tojást és a tojássárgáját habosra keverjük miközben a tejet apránként hozzáadjuk.
1-2 órát pihentetjük, majd összegyúrjuk a sütőporral kevert liszttel és
1-2 órát pihentetjük, majd összegyúrjuk a sütőporral kevert liszttel és
dió nagyságú gombócokat formálunk belőle,
közepesen meleg sütőben világos sárgára sütjük.
Még melegen kikaparjuk a belsejét,
Még melegen kikaparjuk a belsejét,
a kikapart morzsalékot sütőrummal meglocsoljuk.
A darált diót összekeverjük a margarinnal,
a cukorral és a rumos morzsával.
Ezzel a krémmel megtöltjük a gombócokat, összeragasztjuk.
Az egyik oldalát vérnarancs aromával színezzük, tojásfehérjében
megforgatjuk, s frissen kristálycukorban
meghempergetjük.
Az egyik oldalát vérnarancs aromával színezzük, tojásfehérjében
megforgatjuk, s frissen kristálycukorban
meghempergetjük.
További díszítésként kis, zöld marcipán levélkéket is tehetünk rá,
de nem muszáj.Szellős helyre tesszük száradni.
/fotó:recepttár/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése