Receptek tömkelege a neten, a könyvesboltok polcain, az újságosnál, mindenütt. Ha hét életem volna - mint minden tisztességes macseknak - akkor sem volna időm elkészíteni, pláne megenni csak a legorbitálisabb, legínycsiklandóbb fogásokat sem.
Választani kell! Mindig csak választani! Ebbe bele kell bolondulni! Na nyugi...kalapba a mai terméssel és hopp, már ki is húztam a szerencsés nyertest, "aki" a Netkutya oldalán csábíthatja a gourmandokat.
A nyár egyik ízét, a sárgadinnyét a 19. században így mentették át télre: ‘Sárgadinnye lekvár Érett dinnyéknek a sárga húsát finoman felszeleteljük. Ezt most lemérjük és épp annyi cukrot veszünk hozzá. A cukrot aztán vízzel beitatva a tűzh…öz állítjuk és forraljuk, míg nyúlósodni kezd. Ebbe rakjuk a dinnyeszeleteket és ezüst kanállal folyton keverve, 1/4 órán át főzzük. Erre levesszük a tűzről, kihűtjük, és üvegekbe töltve, még 24 órán keresztül állni hagyjuk, s csak azután kötjük le. /Kugler Géza/’
Jól hangzik, ugye? Hát akkor hajrá, mindjárt itt a sárgadinnye dömping. Már csak ki kell választani a leges-leges-legédesebbet és uccu neki, indulhat a befőzés !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése