De azért mindezekkel együtt is, valahogy nálam a hűvösebb idő beálltával kerülnek terítékre e nehezebbnek mondott finomságok. Nem beszélve a nosztalgia-disznóvágásokról, téli, falusi pihenések egyik fő attrakciójáról.
Ezek után jöjjön egy sonkás-zöldséges finomság. Nem muszáj házisonkából készíteni, ha jó minőségű gépsonkára teszünk szert, a siker nem marad el. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt. Mindenesetre kelkáposzta rajongóknak melegen ajánlom. Merthogy a fogás másik alkotórésze a kelkáposzta, ez az igazán értékes növény. Jótékony hatásairól itt olvashatunk.
Sonkás keltekercs
HOZZÁVALÓK
4 főre
1 kg kelkáposzta
10 dkg vaj
1 ek köménymag
3 dl tejföl
3 tojás
6 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
só
10 szelet gépsonka,
vagy 30 dkg főtt, füstölt comb.
ELKÉSZÍTÉS:
A kelkáposztát laskára (hosszú csíkokra) vágjuk, majd a vajon köménymaggal megpároljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük. A tejfölt a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre borítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs belsejében ne maradjon, csak a külső felületen. Deszkára emelve kihűtjük, hidegen szeleteljük, de akár langyosan is fogyasztható.
Forrás: Nassolda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése