A legegyszerűbb kaják néha a legfinomabbak. Az egyszerű technológia azonban lényeges feltételt követel: Jó alapanyag, visszafogott ízesítés, na és a legfontosabb, tűzehelyről azonnal az asztalra...
Tűzről pattant recept német földről
Hozzávalók:
20 dkg búza finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 egész tojás
2 dkg vaj,
10-15 szál snidling
(vagy egy kisebb fej, apróra vágott vöröshagyma)
1 kávéskanál só,
kevés reszelt szerecsendió.
1/2 mokkáskanál durvára őrölt fekete bors,
20 dkg reszelt ementáli vagy más kemény sajt
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
Elkészítés:
Előbb a két fajta lisztből,
a tojással, vajjal, sóval közepesen kemény
nokedlitésztát készítünk és lobogó, sós vízben kifőzzük.
Aki a nokedlikészítést kézzel is elég gyorsan és ügyesen képes
készíteni, annak azt ajánlom. Ha a tészta kifőtt, langyos vízzel
leöblítjük, szűrjük.
A kolozsvári szalonnát nagyobb kockákra vágjuk és kiolvasztjuk.
Összekeverjük a leszűrt nokedlivel és a reszelt sajttal, valamint a friss snidlinggel(vagy
apróra vágott, szalonnával együtt dinsztelt hagymával) összeforgatjuk.
Ezután ízlés szerint vagy azonnal tálaljuk,
vagy néhány percig magas hőfokon grillezzük.
Laktató fogás, meg kell hagyni,
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése