Elsőszámú erénye, hogy nagyon hamar elkészül. Pár percnyi főzés, vagy sütés és már asztalon a gőzölgő, illatos, puha étek.
Karakteres íze ellenére a társítást igen jól viseli. Ez persze receptfüggő. Készíthetjük sütve fokhagymásan, rántva, egytálételként rizottó formájában, lecsósan tarhonyával, rizzsel...hajaj! Ez még csak a kezdet.
Hálás konyhai Jolly Jokerként ünnepen és hétköznapon egyaránt bevethető.
Egy vegyes zöldséges mix mellé tálalt, hajszálvékony baconba csomagolt sült csirkemáj-receptet hoztam ma.
Aki egyszer kipróbálja, kellemes emlékekkel felvértezve tuti később is visszatér e fogáshoz. Pofonegyszerű és nagyon ízletes.
Hozzávalók:
személyektől függő mennyiségű, szép csirkemáj /szív nélkül/
a májaknak megfelelő mennyiségű vékony, szeletelt bacon,
mirelit, vagy friss vegyes zöldség,
(lehet bármilyen, mexikói, görög, ami éppen a hűtőben található)
2-3 evőkanál étolaj, vagy vaj,
só, bors, fokhagymapor,
tetszés szerinti egyéb fűszer,
aki szereti, 1-2 fej vöröshagyma félbevágva
Elkészítés:
a megmosott, letörölgetett csirkemájakat egyenként egy-egy szelet baconba tekerjük és sorban lerakjuk egy kivajazott, vagy olajozott, megfelelő méretű hőálló edény egyik felében.
A sütőt közben kb 220 fokra felfűtjük.
A mirelit, vagy nyers zöldségeket, vöröshagymát a májak mellé szórjuk. Sózzuk, fűszerezzük.Vigyázzunk, körülbelül egyforma időben puhuló zöldségeket válasszunk, vagy ha mégsem, akkor a keményebb fajtákat pár percig pároljuk, mielőtt a sütőbe tennénk.
A sütési idő 35-40 perc.
Ennyi volt. Készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése