Komolyan mondom, mindig ámulatba ejtenek a konyhai kreativitás gyöngyszemei. Sok esetben kényszer szüli ezeket, mit tudom én, például időhiány.
Egy olyan töltött kenyér receptre leltem, ami leegyszerűsíti a szendvics gyártás néha monoton munkáját, mert egyszerre készül el külső borítása a tartalommal. Tulajdonképpen nem muszáj pont ezt és pont ilyen sorrendben felhasználni. Nyugodtan bízzunk fantáziánkban és próbálkozzunk bátran.
HOZZÁVALÓK:
1 kg -os kerek parasztkenyér
10 db főtt tojás,
45 dkg ízes, házi savanyú káposzta
1 nagy fej vöröshagyma,
1 db, kb 1 kg-os főtt, füstölt csülök
3 dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
A cipókenyér tetejét - harmadát - levágom és a kenyérbelet jó alaposan a széleihez nyomkodom. Körbe ültetem a meghámozott, főtt kemény tojásokat szépen egymás mellé.
A savanyú káposztát a vöröshagymával teljesen puhára dinsztelem és ha meghűlt, rétegesen a kenyérbe rakom a kicsontozott, szeletekre vágott főtt, füstölt csülökkel. A rétegeket tejföllel locsolom.
A végén visszateszem a kenyér tetejét és alufóliával jó szorosan betekerve sütőben egészen átforrósítom. Vigyázat! Sütni már nem kell!
Minimum egy éjszakát várjunk a szeleteléssel.
Recept és fotó: Mezei Ibolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése