....még nem biztos, hogy nem kaphat tortát szülinapjára!
Eszméletlen ötletre bukkantam. Figyelem! Torta recept - elsősorban hús imádók számára :)
Hozzávalók:
11 nagy szelet, vékonyra klopfolt sertéscomb
fűszerek, só, ízlés szerint
a panírhoz, tojás, liszt, morzsa
burgonyapüré a torta "testéhez"
8 vékony szelet bacon a rózsákhoz,
petrezselyemzöld
Először a burgonyapürét készítjük el a szokásos és ízlés szerinti módon.
A rántott húshoz való lesózott szeleteket bepanírozzuk, kisütjük.
Egy 24 cm-es tortaformába simítjuk a burgonyapürét, majd teljesen kihűtjük. Ezután óvatosan tálra borítjuk és a megsült, lecsepegtetett hússzeletekkel duplán (takarásban) körbeborítjuk, fogpiszkáló segítségével rögzítjük. A bacon szeletekből előbb rózsaformákat kanyarítunk, majd olajban enyhén megpirítjuk, végül a burgonyapüré tetejére, csokor formában elrendezzük. Kevés petrezselyemzöld díszítést illesztünk mellé.
Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük a maradék burgonyapürét és a húsok belső peremét, valamint a torta alsó szélét ezzel díszítjük.
Sajnos a recept leírásánál nem találtam szeletelésre utaló tanácsot, lehet, hogy ez a torta csak az ünnepeltre vár? A vendégsereg kénytelen beérni, holmi dobos-, marcipán-, diós és csokitortákkal?
Hm..
FORRÁS
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése