Jön a tél és jönnek a hosszú, téli esték. Ilyenkor régen bort forraltak az emberek, gesztenyét, kukoricát sütöttek és a meleg kályha körül meséltek egymásnak. A mai korban átmentett szokások egyike a szezon egyik csemegéjének számító gesztenyepüré, jó sok habbal, rumos meggyel...ah. Ám nem csupán püré, kalács, desszert készíthető gesztenyével! Erre bizonyság az alábbi recept. Ma találtam, szerintem érdemes kipróbálni.
Gesztenye és gnocchi
Lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnhet a gesztenye, mint gnocchi alapanyag, ennek ellenére ez egy nagyon finom étel.
HOZZÁVALÓK:
4 személyre
A tésztához
500 g burgonya
250 g natúr gesztenye
100 g liszt
2 teáskanál só
A feltéthez
250 g csiperkegomba
2 evőkanál étolaj
50 ml tejszín
só
bors
50 g parmezán
A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és ha kihűlt, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, először vékony csíkokra, majd a csíkokat 2 cm-es darabokra vágjuk. Két tenyerünk között henger alakúra sodorjuk és egy villa hátán, finoman nyomva végigtoljuk.
Lobogó, sós vízben kifőzzük.
A feltéthez a gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk. Végül beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk.
A gnocchit a gombás-tejszínes feltéttel és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Szerző:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése