Az almát nem lehet megunni. Egy könnyen elkészíthető, finom süteményt hoztam Citromhabtól. Szerintem ki fogom próbálni.
Akár ebédhez, vacsorához, vagy egy tartalmasabb reggelihez kínáljuk, szerintem a siker nem marad el. Alma nagyhatalomnak számítunk. A recept savanykás fajtát ír, de bármelyik fajtát választjuk, jól döntünk.
Hozzávalók 30 cm átmérőjű piteformához
5 közepes méretű savanykás alma
1 dl víz
3-4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kávéskanál fahéj
8- 10 szegfűszeg
A tésztához
2 nagyobb tojás
10 dkg cukor
7 dkg liszt
1/2 kávéskanál fahéj
késhegynyi sütőpor
A tetejére porcukor
Az almák magházát eltávolítjuk, meghámozzuk és félbevágjuk őket. Hosszában késsel bevagdossuk az almaszeleteket.
Egy lábost vékonyan kikenünk vajjal, és belerakjuk az almákat. Felöntjük a vízzel, megszórjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, beleszórjuk a szegfűszeget.
Lassú tűzön, lefedve kb. 10 perc alatt félpuhára pároljuk a gyümölcsöt.
Ha elkészült, a kivajazott piteforma aljába rakosgatjuk az almaszeleteket.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan felverjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a fahéjat.
A masszát a formába, az almaszeletek köré kanalazzuk, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A sütési idő kb. 20 perc.
Szerző: Citromhab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése