Aki már ült reggel fejét azon törve, hogy mit is tálaljon a szokásos kifli,zsemle, kávé,tea mellé, az minimum kitörő örömmel fogadja azt a receptet, amelynek olvastán csak annyit tudtam kinyögni: hát ez zseniális!
Mert:
1. Nem nehéz elkészíteni,
2. Nem drága,
3. Egészséges
4. Tovább variálható.
Kell ennél több érv?Alapja az olíva és a sajt. Már jó!
Ismerkedjetek meg legújabb szerzeményemmel:
Az olajbogyós sajtkompóttal
Kell hozzá:
1 liter olíva olaj,
Zöld és fekete olajbogyó (oliva)
Ízlés szerint koktélparadicsom lilahagyma(vagy gyöngyhagyma)
Kevés alma - vagy egyéb - ecet.
Kevés bors, tárkony,
Ízlés szerint só,
Lehetőleg házi sajt (vagy feta, Cheddar)
Így készítjük:
Először a sajtot vágjuk 1-2 cm-es kockákra.
Ezután a többi hozzávalóval rétegesen üvegekbe rakjuk. Tehetünk mellé
babérlevelet, egész borsot, kevés tárkonyt.
Az olíva olajat 1-2 evőkanál ecettel jól összekeverjük,
majd az üvegekben várakozó alapanyagra öntjük.
Tulajdonképpen készen vagyunk, már csak az érési időt
kell betartanunk és tálalhatjuk akár önállóan valamilyen finom
kenyérrel, vagy sonka, felvágott mellé. De halak, húsok mellé ebédre, vacsorára sem vallunk vele szégyent.
Az érési idő hűtőben 2-3 nap.
Tipp: Ha a kompót elfogyott, az olajat újból felhasználhatjuk, nem árt neki, sőt.
A recept Székelykukta találmánya
Honlap itt
Honlap itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése