Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Hamis, mégsem csalódsz benne

Ki nem ismerne legalább egy hamisnak címzett ételt? Hamis gulyás, hamis lecsó, hamis rakott kel, hamis rakott tészta...stb...sorolhatnám. Helyette egy remek, többféle variációban elkészíthető fogást ajánlok. A közkedvelt rántott szelet hamisított változatát olvashatják kedves olvasóim. De ha jobban megnézzük, a receptközlő kicsit csalós..ugyanis ebben a hamis rántott húsban azért nem fogunk csalódni. Hús is van benne. Akár disznóból, akár baromfiból el tudom képzelni. Valójában segítség.. további hamis rántott szeletek megalkotásához nyújt alap ötletet. Éljünk vele! A receptet az eredeti szöveggel közlöm.

Hamis rántott szelet krumplisalátával


" Azért nem teljesen hamis mert hús is van benne csak másképp . És nem utolsó szempont a pénztárcakímélő kategóriába tartozik a körettel együtt .


Először a köretet készítettem el 60 deka főtt pityókát ami teljesen ki volt már hűlve , meghántottam, majd karikákra vágtam . 15 dkg hagyma felét a lapítón apró kockákra ,a másik felét karikákra vágtam és így raktam a pityókára. Egy csokor petrezselyemzöldet is hozzáaprítottam ,majd készítettem egy öntetet 3 evőkanál főző olajat, 3 evőkanál almaecetet , 1 evőkanál cukrot , sót borsot elkevertem 4 dl vízzel és ezt töltöttem rá a pityókára . összekevertem és a hűtőszekrénybe tettem tálalásig.30 deka disznóhúst ledaráltam 10deka friss nyers szalonnával 1 fej hagymával és 5 cikk fokhagymával .10 deka rizset sós vízben megfőztem lehűtöttem és hozzáadtam a darált húshoz. Tettem bele 3 tojást ,3 evőkanál prézlit, és 1 kanál lisztet. Sóztam borsoztam és jól összekevertem . A lényeg hogy olyan masszát készítsünk amit jól lehet formálni . Egy darabot a masszából a megvizezett tenyerünkre teszünk ,majd szelet formájúra nyomkodjuk a két tenyerünk között de ne legyen vastagabb 1 cm -nél. Ezután lisztbe mártjuk ,majd felvert tojásba forgatjuk és a végén meghempergetjük a zsemlemorzsába is . Mérsékelt lángon serpenyőben , olajban szép pirosra sütjük mind a két oldalát ,majd szalvettára szedjük a szeleteket .Ez a szelet így elkészítve ezzel a saláta körettel hidegen is fogyasztható smile hangulatjelA pityóka mint tudjuk a burgonya , a lapító a vágódeszka ,a prézli a zsemlemorzsa."


Megjegyzés: ha darált baromfiból készítjük, a szalonnát reszelt sajt válthatja és a fűszerezéssel szintén egy más ízt adhatunk ennek a remek és pénztárca kímélő fogásnak. További ötlet a tejben áztatott zsemle és reszelt gomba variáció. Jó kísérletezést :)
Szerző: Székelykukta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)