Diétásoknak és nem diétásoknak, csoki, kókusz, muffin rajongóknak való az alábbi recept.
Tényleg nagyon gyorsan elkészül, bárki megláthatja.
Kábé fél éve állt kamrámban az a bioboltban vásárolt kókuszliszt, amit gyártója szerint lisztérzékenyektől kókuszrajongókig bezárólag bárki fogyaszthat. Értékes és finom alapanyag a konyhában. Régi kókuszkocka, kókusztekercs és "minden, ami kókusz"-rajongónak számítok, így a kókuszlisztet megvásároltam. Mégis a speizban ragadt, egészen tegnapig. Ki tudja miért, hozzáfogtam a doboz oldalán szereplő muffin elkészítésének.
Csak annyit mondok, nem csalódtam, bátran ajánlom mindenkinek.
Csokis muffin kókuszlisztből
Hozzávalók
15 dkg kókuszliszt
3 egész tojás (nem kell szétválasztani)
3 dkg puha vaj,
1/2 csomag sütőpor,
3 púpozott evőkanál kristálycukor (vagy diétásoknak Xilit)
1 púpozott evőkanál jó minőségű kakaópor (vagy 5 dkg olvasztott étcsoki)
2-3 evőkanál sovány tej,
Elkészítés
Először 200 fokra felfűtöm a sütőt (villany, nem légkeverős).
Egy tálban a tojásokat simává keverem - habverővel, vagy géppel - (nem kell felverni), majd sorban hozzáadom a vajat, cukrot, kókuszlisztet, tejet, sütőport és végül a kakaót, vagy az olvasztott étcsokoládét.
12 darabos, kivajazott muffinformába kanalazom a tésztát és az előmelegített sütőben kb 20 percig, vagy tűpróbáig sütöm.
Fogyasztásakor megszórom porcukorral, vagy ha Xilittel készítettem, csokireszelékkel.
Jó étvágyat :)
Megjegyzés: a csomagoláson közölt receptet apró módosításokkal készítettem. Bízva konyhai tapasztalataimban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése