Azt mondanám, hogy ez a húsétel egyszerűségében tökéletes. Hát tessen figyelni a kedves olvasó.
Hozzávalók:
személyenként 2 szelet enyhén klopfolt, sózott, borsozott, mustárral vékonyan bekent, fokhagymaporral óvatosan beszórt, olíva olajjal locsolt sertéskaraj,
Zöldségek:
Fél centi vastag karikára szelt, enyhén lesózott burgonya, kevés csíkokra vágott sárgarépa, egy-két marék zöldborsó, kevés zöldbab, egy csomó újhagyma (vagy lilahagyma karika) egy karikára vágott paradicsom és zöldpaprika.
Elkészítés:
Először burgonyát, majd a hagymát és a többi zöldfélét csomagoljuk megfelelő méretű sütőfóliába. A zöldségekre fektetjük a legalább 1,5 órával a sütés előtt befűszerezett húst, végül rápakoljuk a zöldpaprika és paradicsomkarikákat. A sütőt 200 C-fokra állítjuk (nekem villany, nem légkeverős) és kevés (1-2 evőkanálnyi) vizet locsolva a zacskók tartalmára, a szokásos módon lezárjuk, majd 45-50 perc alatt készre sütjük.
A kibontott étel varázsát, illatát, ízeit kevés őrölt pirospaprikával tovább fokozhatjuk :)
recept: Újlaky Csilla
3 megjegyzés:
Nagyon szepen koszonom. Meglepett. Ma este talaltam meg a sajat receptemet keppel egyutt. Koszonom.
Nagyon szepen koszonom. Meglepett. Ma este talaltam meg a sajat receptemet keppel egyutt. Koszonom.
Kedves Csilla,
mi köszönjük a remek ötletet, szívből kívánjuk, hogy még további hasonlóan ízes ötletekkel örvendeztethess meg bennünket. Még egyszer köszönjük....A 'Menyecske' csapata :)
Megjegyzés küldése