December. Legtöbbünknek Karácsony hava. Az ünnep szépségéhez, misztériumához kapcsolódó vendégvárás, az asztali örömök fontos részét képezik az egyik legjelesebb hónapunknak.
Egy nem túl sok munkát igénylő, ám mutatós és finom recepttel bővítem a repertoárt a
Ketkes.comtól.
"Begyúrod, pihenteted, megtöltöd, megsütöd és örül a család! :)) Alig van vele dolog, a tészta mennyei és akármilyen töltelékkel tölthető, ezért is rajongok érte!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 g élesztő
95 ml olaj
95 ml meleg tej
95 ml víz
1 dl natúr joghurt
25 dkg vaj
2 evőkanál cukor
A töltelékhez:
3 evőkanál darált dió
6 dkg csokoládéreszelék
3 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és gyúrni kezdjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát pár percig gyúrjuk, majd letakarjuk és egy órán át pihentetjük. Miután megkelt, 15-20 golyóra osztjuk a tésztát, attól függően mekkora kifliket szeretnénk készíteni. Majd oválisra nyújtjuk őket. A csokoládéreszeléket, a diót és a cukrot összekeverjük, a tésztákra halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük őket. Félkört formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint tölthetjük lekvárral is."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése