Azért felhívom a figyelmet arra, nem árt, ha pontosan tisztában vagyunk a család/vagy vendégek ízlésével, mi az, amit egyáltalán nem enne szívesen, mi az, amire esetleg allergiás stb... Ezen ismeretek birtokában viszont bátran fogjunk változtatáshoz.
Töltött, rántott csirkemell Szánter módra
Hozzávalók:
vékonyra szelt, lesózott csirkemell
aszalt szilva,
kockára vágott kemény sajt (bármilyen)
annyi velő, ahány szelet hús,
morzsa, tojás, liszt a panírozáshoz
Elkészítés:
A vékonyra szelt, lesózott csirkemell szelet egyik felére, a csirkemellszelet nagyságának függvényében néhány szem előzőleg áztatott, félbevágott aszalt szilvát teszünk, erre vékonyra szelt sajtot, majd egy hártyáitól megtisztított, leöblített, majd papírtörlővel gondosan letörölgetett velőt fektetünk. A csirkemell másik felét a töltelékre borítjuk, a széleket összenyomkodjuk, kissé "gombóc" fazonra igazítva. Ezután a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozunk, és a töltött csirkemelleket bő, forró olajban kisütjük.
Köretnek maradhat a szokásos rizi-bizi, vagy hasábburgonya. De nem kötelező :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése