Jöjjön a recept és a videó, ami megmutatja, hogyan készül a burgonya, sajttal töltve.
Hozzávalók:
1 db nagyméretű burgonya (természetesen attól függően, hány személyre készítjük, annyi burgonyával és a többi hozzávalóval számítjuk)
3 db mozzarella rúd
3 db közepes méretű sárgarépa,
1 db közepes méretű vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
2 teáskanál olaj (lehet oliva)
só
Elkészítés:
A megmosott, felkockázott burgonyát és sárgarépát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kockára vágott vöröshagymát, az átnyomott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, az egészet ráöntjük a megfőtt zöldségekre, kevés sóval ízesítjük, burgonyatörővel jól eldolgozzuk, majd egy maroknyi mennyiséget a tenyerünkön ellapítunk és egy-egy darab mozzarella rudat helyezünk a közepébe, ráhajtogatjuk a masszát és az így kialakított burgonyákat egy olajspry-vel - vagy vajjal kikent - lefújt tepsibe helyezzük. Előfűtött sütőben (230-240 C) 8-10 percig sütjük (amíg szép, aranyszínű nem lesz. Légkeverős sütőnél valamivel kisebb hőfok elegendő.
Szöveg: Hedera
Recept: aashpazi.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése