Találtam egy könnyen, gyorsan, egyszerűen elkészíthető májas fogást, remélem sokak örömére.
Sült, fokhagymás csirke(vagy más szárnyas) máj, krumplikörettel egybesütve
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
(ízlés szerint egy fej karikára
vágott vöröshagymát is hozzáadhatunk)
Elkészítés:
A hámozott burgonyát nagyobb cikkekre (vagy kockára) vágjuk és a májnál megadott fűszerekből egy keveset hozzátéve, sós vízben 5 percig főzzük (forraljuk), majd leszűrjük. A sütőt közben felfűtjük 180-200 C-fokra állítva. A szép, nem törődött, nagyobb méretű csirke (vagy egyéb szárnyas) májat megmossuk, majd a kizsírozott (vagy olajozott) tepsibe terített burgonyákra rendezzük. Ha szeretjük a máj alá egy fej karikára vágott vöröshagymát is tehetünk. Egy kevés fűszerrel ( a fokhagymát és a sót én később teszem rá, de lehet egyszerre) meghintjük, zsiradékban mártott kenőtollal átsimogatjuk, mehet a sütőbe. Kb 30-40 perc alatt megsütjük. Ajánlatos a sütés vége előtt, kb 10 perccel rátenni a fokhagymát, mert friss íze így megmarad. Ehhez egy evőkanál olajjal (zsírral) összekeverjük a zúzott fokhagymát, kevés majoránnát, sót, borsot adunk hozzá és evvel még egyszer átkenjük a májas ételt. Nem árt ilyenkor megforgatni a májat, hogy minden oldala szépen átpiruljon. Saját szokás, hogy a pirospaprikát a végén hintem az elkészült fogásra.
Bevezető és leírás: Hedera
Recept: ketkes
Forrás:aranygondolatok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése