Nem is szaporítom a szót, jöjjön a finom egytálétel
Hozzávalók:
Ebben a receptben minden hozzávaló személyek számától és
ízlésünktől függ. Az arányok megtalálását legegyszerűbben kóstolással
tudjuk megvalósítani.
Friss, vagy mirelite leveles spenót,
fokhagyma,
füstölt tarja,
főzőtejszín,
kevés vaj,
kétféle sajt, füstölt és feta,
szerecsendió, bors, só.
szerecsendió, bors, só.
Elkészítése:
A friss spenótot felvágjuk, vajon megpároljuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott füstölt tarját, kevés ideig pirítjuk (ne szárítsuk ki), főzőtejszínnel felengedjük, majd jöhet a kockára vágott füstölt sajt, a fetasajt (fele mennyiség, mint a füstölt sajt), ízesítjük szerecsendióval, borssal és ha szükséges, sózzuk. Vigyázzunk, mert a tarja és a sajtok is sósak! Összeforraljuk
Miközben a mártást készítjük, személyek számától függő mennyiségű tésztát főzünk (mindegy milyen fajta és forma), ha megfőtt, leszűrjük és az kész mártással összeforgatjuk.
Miközben a mártást készítjük, személyek számától függő mennyiségű tésztát főzünk (mindegy milyen fajta és forma), ha megfőtt, leszűrjük és az kész mártással összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése