Hozzávalók
tészta:
50 dkg liszt
15 dkg cukor,
15 dkg zsír,
3 tojás sárgája,
1 cs sütőpor,
kevés tej, a tésztához.
Elkészítés:
Három lapot sütünk, kettőt félreteszünk.
Egy lapot összetörünk és egy cs vaníliás cukorral, két evőkanál kakaóporral, 1 evőkanál rummal, valamint két evőkanál sárgabarack lekvárral összeállítjuk, majd 15 dkg vajat és 15 dkg porcukrot habosra keverünk és az egészet lazán összeforgatjuk.
Hab:
3 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
Összeállítás:
Két tésztalap közé töltjük a tésztás, vajas krémet, a tetejére a gőz felett habbá vert fehérje és kevés csokireszelék kerül.
forrás és fotó:
Nagyné Panni(FB Karcsi konyhája)
Köszönjük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése