VIGYÁZAT! ALKOHOLT TARTALMAZ!
Ha már nagyon unjuk a szezon vége felé a hagyományos (tejfölös, tejszínes) meggylevest, érdemes kipróbálni egy ínyenc változatát is. Igazán könnyű, a siker nem marad el. Kipróbáltam.
Hozzávalók:
75 dkg magozott meggy,
10 dkg cukor,
3 dl vörösbor (inkább félédes)
2 dl víz,
csipet só,
50 ml Maraschino-likőr (cseresznyelikőr)
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
Nagyon egyszerű. A vörösbor harmadát félretesszük, a többit a vízzel, sóval, cukorral, meggyel felforraljuk. A forrásban lévő levest a maradék borban elkevert keményítővel behabarjuk. Végül beleöntjük a cseresznye-likőrt és jól kihűtjük. Ennyi.
Ízlés szerint mentalevéllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése