Hát lássuk.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg zsemlemorzsa,
nyers, sütnivaló kolbász 30 dkg
(vagy saját magunk által készített nyers kolbásztöltelék
ami az eredeti recept szerint nem tartalmaz pirospaprikát,
de ezt úgyis a saját ízlés határozza meg)
1 nagy fej vöröshagyma,
3 nagy szelet bacon
10 dkg cheddar sajt(vagy amilyet szeretünk)
1 teáskanál kakukkfű,
bors,
leveles tészta (személyek számától függően, de
a recept szerint 3 levél)
1 egész tojás
Tipp: készíthetjük darált marhahúsból, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Először a nyers sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bélből, vagy darált húsból, kevés fokhagymával, borssal, sóval, őrölt koriandermaggal, köménnyel elkészítjük a tölteléket.
A zsemlemorzsát kevés tejjel meglocsoljuk, Apróra összevágjuk a vöröshagymát, a bacont és az összes fűszerrel, sajttal együtt mindent összekeverjük, majd összedolgozzuk a kolbásztöltelékkel.
Most begyújtjuk a sütőt, 220 C-fokra állítjuk (légkeveréses)
Ezután kisodorjuk a leveles tésztát, megfelelő méretűre vágjuk és mindegyikre egy kanál tölteléket teszünk. A tekercseket felvert tojással lekenjük és 25 perc alatt készre sütjük.
Fogyasztásig legalább 10 percig hűlni hagyjuk.
Az elkészítésben nagy segítséget nyújt a videó, ahol a művelet minden fázisát nyomot követhetjük.
forrás:TipHero
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése