CITROM FELFÚJT
HOZZÁVALÓK:
8 nagyobb, érett citrom, alaposan megmosva
3 tojás (különválasztva)
10 dkg porcukor kettéosztva(lehet kristály)
2 púpozott evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉS:
Előbb a sütőt fűtsük fel 180 C-fokra (légkeveréses) és egy lapos sütőformát, vagy hőálló tálat béleljünk ki sütőpapírral.
Vágjuk le a citromok negyedét és aljából annyit, hogy megálljon. Majd a és belüket kanalazzuk tálba úgy, hogy egy teaszűrőn vagy más szűrőkanálon a citrom levét fogjuk fel.
A kivájt citromokat helyezzük a sütőformába.
A 2 tojás sárgáját, a cukor felét (5 dkg), a felfogott citromlét, a lisztet keverjük fehéredésig (kb 8 perc) és gőz fölött főzzük. Ha már sűrű, levesszük a tűzről és hűlésig habverővel verjük(kb 10 percig). A cukor másik felével (5 dkg) a tojások habját keményre verjük és lazán a kihűlt citromos krémhez keverjük. A kivájt citromokat jó háromnegyed részig megtöltjük, majd az előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Addig, amíg szép, világos aranybarnává nem válik. Tálaláskor lazán hintsük meg porcukorral.
Ezt a fogást azonnal ajánlatos tálalni, ahogy elkészül. Ezért is jó egy esti lazuláshoz, tévézéshez és annyit készítsünk belőle, amennyi egyszerre elfogy.
A videóból részletesen megismerkedhetünk a finomság elkészítésének minden fázisával :)
forrás: TipHero
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése