Sütve, párolva, nyersen, vagy főzve pürésítve egyaránt használhatjuk. Most egy könnyen elkészíthető saláta receptjét hoztam.
Marokkói céklasaláta
Hozzávalók
3 cékla
1 kis fej vöröshagyma, reszelve
1/2 csokor apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál 6 vagy 10%-os ecet
Só, bors, római kömény kömény ízlés szerint
főzéshez egy szelet citrom
Elkészítés
"A céklát mosd meg alaposan, de ne hámozd le. Tölts meg egy fazekat vízzel, és helyezd a céklát a vízbe 1 szelet citrommal (a szín és íz miatt). Főzd forrásban lévő vízben 45-60 percig attól függően, hogy mekkora a cékla. A bőrének le kell jönni róla, ha megfőtt és a villát áttudod rajta szúrni.
Ha megfőtt, tedd őket egy tál hideg vízbe, lehűteni.
Hámozd meg a céklát, vágd le a végeit, és szeleteld majd kockázd fel őket. Tedd őket egy tálba.
Egy kis tálban keverd össze a hagymát, petrezselymet, olívaolajat, ecetet, és a fűszereket.
Keverd össze a céklát és a szószt, és fedd le fóliával, tedd hűtőbe 1-2 órára. Hidegen tálaljuk."
Bevezető: Hedera
Recept: Marokkói konyha
forrás: Marokkói konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése