Japán különlegesség - nyugati mintára
SUSHI BURGER
HOZZÁVALÓK
1 csésze sushi rizs, főtt
1/4 csésze rizs ecet
1 evőkanál. cukor
1 tk. só
1 evőkanál. kókuszolaj
1 gerezd fokhagyma, zúzott
1/3 csésze tamari vagy szójaszósz
1 evőkanál mirin (rizsbor)
1 evőkanál. barna cukor
1 csésze shiitake gomba, szeletelve
1/2 avokádó
1 teáskanál. wasabi vagy wasabi por
1 teáskanál vegán majonéz
1 teáskanál Sriracha
pácolt gyömbér, ízlés szerint
reszelt vörös káposzta, ízlés szerint
fekete szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük egy tálban össze a rizst, cukrot, ecetet, sót, majd tegyük hűtőbe.
Keverjük össze egy kis fazékban a kókuszolajat, fokhagymát, mirint(rizsbort), tamarit (sűrű, erjesztett, kevésbé sós szójaszósz), vagy az ismertebb, általánosabb szójaszószt, a barna cukrot.
Adjuk hozzá a gombát, főzzük 10 percig alacsony lángon. Tegyük félre.
Tegyük egy tálba az avokádót és a wasabit.
Keverjük össze a vegán majonézt (ízlés szerint használhatunk normál majonézt) és a Sriracha-szószt (chiliszósz).
Kezünket megnedvesítve egy csészébe jó alaposan nyomkodjunk a rizsből és az így kialakított rizsformát óvatosan fordítsuk ki a csészéből.
Az egyik fél csészényi rizsadagra tegyünk a wasabi-avokádó keverékből, erre jön a gomba, a chiliszószos majonéz, gyömbér és kevés káposzta. A tetejére finoman ráfordítunk egy másik fél rizs"zsemlét", megszórjuk szezámmaggal és ennyi. Tálalhatjuk a nyugati ruhába öltöztetett hamisítatlan japán szusinkat :)
Megjegyzés: A receptben szereplő alapanyagok Ázsia-boltokban beszerezhetőek.
Receptforrás: Peta
Fotóforrás: globalccsinstitute
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése