Almás metélt tészta
Hozzávalók:
20 dkg vékony metélt,
3 közepes nagyságú alma,
15 dkg sárgabarack-lekvár,
2 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint cukor (vagy méz), a tészta főzéséhez só,
a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj
és 1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, majd melegen vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan összekeverjük.
Amíg a tészta fő, az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral (vagy mézzel) kikeverjük. A felét félretesszük. A másik feléhez fokozatosan hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt.
A fahéjjal ízesítve ezután belekeverjük a reszelt almát. (Az almát nem kell kicsavarni!) A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és egy kikent, kisebb tepsibe simítjuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit lazán öszszeforgatunk a tejföllel és a félretett, tojássárgás cukorral. A tészta tetejére simítjuk a tejfölös habot, és az előmelegített forró sütőben közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Bevezető: Hedera
forrás:tutireceptek
Fotó:chefkoch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése