Kezdjük azzal, hogy a palacsintát majd' mindenki imádja. Ha ezt egy plusz fortéllyal még csábítóbbá varázsoljuk, nincs miért csodálkoznunk, ha villámgyorsan kiürül a tálaló tányér. Megoldás: süssünk dupla adagot.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg finomliszt
2 tojás
1 csipet só
2,5 dl tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál rum
TÖLTELÉKHEZ:
5 dkg aranymazsola
2 evőkanál rum
3 evőkanál puha vaj
2 tojás
só
10 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
ÖNTET:
1 tojás
3 dkg porcukor + a szóráshoz
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot, és 8-10 palacsintát sütünk belőle.
2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt.
3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát is a rummal együtt.
4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőformába.
6. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsinta rakottas tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt.
3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát is a rummal együtt.
4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőformába.
6. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsinta rakottas tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Köszönjük a receptet
és fotót: Csizmarik Dórának
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése