VELENCEI CSIRKEMÁJ
6-8 SZEMÉLY RÉSZÉRE
HOZZÁVALÓK
1 nagy vöröshagyma
1 kg csirkemáj
2-3 oregánóág
10 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
10 dkg fenyőmag
8 dkg mazsola
1 dl balzsamecet
1 csapott evőkanál
étkezési kukoricakeményítő
2,5 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk.
A vajat habzásig hevítjük, és beletesszük a májat. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig sütjük. Óvatosan megfordítjuk, ismét fűszerezzük, tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fenyőmagot, a mazsolát és az oregánót. 10 perc elteltével beleöntjük a balzsamecetet, és kis lángon felforraljuk. A keményítőt elkeverjük a vízzel, besűrítjük vele az ételt, és még 2-3 percig rotyogtatjuk. Pirított burgonyával, friss zöldsalátával vagy kenyérrel kínáljuk.
Velence
Bevezető: Hedera
Receptleírás:Kifőztük.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése