Paradicsomsaláta nektarinnal,
mentával és grillezett halloumi sajttal
Hozzávalók
(2 adag)
25 dkg színes koktélparadicsom
1 kicsi sárga cukkini, vékony szalagokra csíkozva
2 érett, de nem túl puha nektarin
1 zöldcitrom leve és reszelt héja
½ jalapeno paprika, kimagozva, vékonyra karikázva
2 evőkanál olívaolaj
½ csokor menta
25 dkg halloumi sajt
Elkészítése
A paradicsomokat félbevágjuk, a cukkinit zöldséghámozó segítségével vékony szalagokra csíkozzuk, a nektarint félbevágjuk és vékony cikkekre szeleteljük. Egy keverőtálban hozzáadjuk egy zöld citrom reszelt héját és levét, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és összeforgatjuk. Ekkor belekeverjük a mentaleveleket (nem is szükséges finomra aprítani) és egy nagy tálra halmozzuk. A halloumi sütéséhez teljesen felforrósítunk egy bordás grillserpenyőt, majd amikor szinte füstöl, rálocsolunk pár csepp olívaolajat. Rátesszük a halloumi sajtszeleteket. Nem mozgatjuk. Kb. 3 perc múlva alánézhetünk, hogy szép színes grillcsíkok keletkeztek-e rajta többször. A salátára halmozzuk és azonnal tálaljuk.
Bevezető: Hedera
Recept, ételfotó
és leírás: ChiliésVanilia
színes paradicsomok fotója
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése