Nosza!
HÁZI TÚRÓRUDI
HOZZÁVALÓK
450 g túró
1/2 citrom leve és héja
100 g eritrit (vagy cukor, ízlés szerint)
csipet só
1/2 vanília rúd, kikapart belseje
300 g étcsokoládé
100 g málnalekvár
10 g zselatinpor + 5x vízmennyiség (50 ml)
ELKÉSZÍTÉS:
Az étcsokoládén kívül, minden alapanyagot összekeverünk. Finom, krémes állagot kell kapnunk amit tudunk formázni is.
2Enyhén nedves asztalon 20 cm hosszú fóliát húzunk, amire a túró krémből egy csíkot teszünk fel, majdnem olyan hosszút mit a fólia.
3A krém közepére kis kanál segítségével egy pici vájatot készítünk, majd feltöltjük egy csík lekvárral és egy kis túrókrémmel befedjük. A fólia segítségével feltekerjük a krémet ezáltal megformázzuk és szép henger formát kapunk.
4Fagyasztóban lefagyasztjuk a rudakat majd a fólia eltávolítása után 6 cm-es darabokra vágjuk őket.
5Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a fagyott túrórudakat egyenként bevonjuk csokival, majd sütőrácsra vagy zsírpapírra tesszük lecsepegni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése