Ezen kívül egészséges, hiszen mézzel, gyümölccsel, joghurttal készül plusz adalék anyagok nélkül. Én már ki is próbáltam, naná, nagy fagyirajongó vagyok...elolvasva a receptet, tudtam, itt nem csalódom. Nincs hamisítás, nincs túlzás, nincs más, csak egy valójában nagyon egyszerű finomság. Érdemes kipróbálni. Az alaprecept banánból és sárgabarackból készül, de bármilyen más gyümölcs megfelelő hozzá. A lényeg, hogy a banán minden formációban szerepel.
Lássuk a receptet
Házi fagyi joghurtból, gyümölcsökkel
Hozzávalók:
1/2 kg kockára vágott, keményre fagyasztott sárgabarack
6 kisebb méretű, karikákra vágott fagyasztott banán
2,5 dl sűrű joghurt, lecsepegtetve (vagy görög joghurt)
2 evőkanál méz (vagy 2 kanál cukor, ízlés szerint)
Tipp: 1 zacskó bourbon vanília,
vagy 1-2 teáskanál bourbon vanília esszencia
Tipp: még ízesebbé tehetjük 2-3 evőkanálnyi natúr tejszínes krémsajttal,
vagy mascarponéval
Elkészítés:
Először a gyümölcsöket fagyasszuk jég keménységűre. Ez a leghosszabb idő..legalább 5-6 óra szükséges, vagy egy egész éjszaka. Ajánlatos különböző darabolt gyümölcsöket dobozokban előre lefagyasztva tárolni a mélyhűtőben, hogy igény esetén azonnal rendelkezésünkre álljon a konyhakész alapanyag. Málna, eper, szeder, ribizli, áfonya, őszibarack, mangó...bármelyikből elkészíthetjük ezt a finom, joghurtos fagyit, egy a lényeg, banán mindig legyen, mert ez adja a fagyi alapját
A fogyasztás előtt a joghurtot csepegtessük le. Ezt egy tüllel, vagy egyéb ritkás szövésű textillel bélelt tea-, vagy tésztaszűrőben tudjuk a legkönnyebben elérni, vagy használjunk krémes, sűrű görög joghurtot. Lecsepegtetés után keverjük bele a mézet, vagy a cukrot (esetleg a vaníliát) és jó hideg állapotban keverjük hozzá az ízlésünknek megfelelő krémsajtot (ami akár el is maradhat).
Most kivesszük a fagyott gyümölcsöt és erős, késes aprítógéppel krémesre daráljuk (az állag lehet ízlés szerint darabos, vagy teljesen pépes-krémes)
Tálalás előtt még érdemes kicsit ráfagyasztani (nem túl hosszú ideig, kábé fél óra) és fagyikanállal a szokásos módon poharakba adagolva tálalhatjuk.
Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy gyümölcsszelettel, gyümölcs öntettel, olvasztott csokival, alkoholos sziruppal még tovább fokozhatjuk a hatást, ám az alapfagyi is remek és egészséges.
további házi fagyi recepteket itt találhattok
megj. a kép illusztráció
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése