CITROM LEKVÁR
Hozzávalók:
150 g citromlé frissen préselve
140 g cukor
2 evőkanál vanília pudingpor
1 ek vaj
2 tk. citrom héja, reszelt
3 tojás
Az első öt összetevőt egy kis főzőedényben melegítsük fel,
de ne forraljuk túl sokáig (mindig várok, amíg kicsit felforral, vagy buborékozik).
A legegyszerűbb, ha egy kézi habverővel kevergetjük.
Ezután húzzuk le a tűzhelyről.
A tojást kikeverjük,és egy szűrő segítségével szépen lassan belekeverjük a lekvárba.
Visszatesszük a tűzhelyre, 10 percig forraljuk,kevergetjük le ne égjen.
Ezután kicsit hűtjük,majd kisebb méretű , 150 grammos üvegekbe töltjük.
Nagyon finom kenyérre,de sütemények megtöltésére is finom
Hajni konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése