Hihetetlenül egyszerű fogás, amivel garantáltan sikert aratunk. Hűvös, őszi estén az asztal körül ülőkkel közösen mártogathatjuk a tészta szeleteket. Majdnem olyan, mint amikor fondüt készítünk..na jó, kissé hasonló
HOZZÁVALÓK:
25 dkg spagetti, sós vízben kifőzve
4 tojás,
20 dkg apró kockára vágott húsos szalonna, vagy sonka,
10 dkg reszelt sajt (vagy parmezán)
1 nagy kerek camembert sajt
...és hajrá
ELKÉSZÍTÉS
A kifőzött tésztát leöblítve egy nagy tálba tesszük, ráütjük a 4 egész tojást, belekeverjük a megsütött szalonnakockákat, a sajtot , az egészet jól összekeverjük. Előkészítünk egy kerek torta-, vagy egyéb sütőedényformát, közepére egy nagy kerek camembert sajtot teszünk, köré halmozzuk a szaftos tésztát és az egészet 210 C°-on, 25 perc alatt megsütjük. A kisült tészta koronát megszórhatjuk apróra vágott friss bazsalikommal.
Fogyasztás: a szeleteket a meleg sajtba mártogatjuk.
-0:50
38 904 915 megtekintés
ChefClub
Couronne croustillante de carbonara et coeur fondant de camembert ! L'Italie et la France à la même table
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése