Hozzávalók:
2 lap leveles tészta
4 db alma
½ csésze barna cukor
¼ csésze margarin vagy vaj
½ teáskanál fahéj
¼ teáskanál gyömbér
csipet friss szerecsendió
csipet frissen őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál só
¼ bögre mazsola
1 felvert tojás
porcukor (opcionális)
2 lap leveles tészta
4 db alma
½ csésze barna cukor
¼ csésze margarin vagy vaj
½ teáskanál fahéj
¼ teáskanál gyömbér
csipet friss szerecsendió
csipet frissen őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál só
¼ bögre mazsola
1 felvert tojás
porcukor (opcionális)
Elkészítés:
Kivesszük a leveles tésztát a mélyhűtőből és 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy közepes tálban összekeverjük a margarint (vagy vajat), a cukrot, a szegfűszeget, a gyömbért, a szerecsendiót, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a mazsolákat és összekeverjük.
Meghámozzuk és kimagozzuk az almákat, úgy, hogy azok egészek maradjanak, de legyen rajtuk egy üreg, hogy meg lehessen őket tölteni. Ezután beletöltjük a keverékünket mindegyik almába.
Kettévágjuk a leveles tészta lapokat, hogy összesen négy darabot kapjunk. Sodrófával mindegyiket óvatosan kinyújtjuk, hogy valamivel nagyobbak legyenek. A megtöltött almákat a leveles tészták közepére helyezzük, majd ráhajtogatjuk a leveles tésztákat az almákra, hogy teljesen befedje azokat. A felesleges részeket pedig levagdossuk. (Opcionálisan a levágott tésztadarabokból kis leveleket formázhatunk, és elhelyezhetjük dekorációnak az almák tetejére.)
Megkenjük a becsomagolt almákat a felvert tojással, és ízlés szerint porcukrot szórunk a tetejére. 28-32 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz, és éppen csak elkezd levet ereszteni.
Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése