Hozzávalók:
1 egész csirke
50 dkg krumpli
50 dkg kelbimbó
¼ csésze baracklekvár
2 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál narancslé
¼ teáskanál só
¼ teáskanál bors
6 gerezd fokhagyma
1 egész csirke
50 dkg krumpli
50 dkg kelbimbó
¼ csésze baracklekvár
2 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál narancslé
¼ teáskanál só
¼ teáskanál bors
6 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokosra. Felvágjuk a csirkét a háta mentén, és eltávolítjuk a gerincét. Lelapítjuk, és elhelyezzük a tepsiben. Egy kis tálban összekeverjük a baracklekvárt, a mustárt, a cukrot, az olívaolajat, a narancslevet, a sót és a borsot. A keverék háromnegyedét a csirke tetejére és a bőre alá tesszük, a maradék negyedét pedig félretesszük.
Ezután a krumplikat a tepsi egyik felére helyezzük, a kelbimbókat pedig a másikra. A krumplit és a kelbimbót megszórjuk olívaolajjal, sóval és borssal, és hámozatlan fokhagymákat teszünk melléjük a tepsibe. 30 perc sütés után megnézzük, hogy a kelbimbók ízlésünknek megfelelően karamellizálódtak-e, és ha igen, akkor félrerakjuk őket. A krumplikat jobban széjjelszórjuk, hogy egyenletesebben süljenek, és visszarakjuk az egészet még 25-30 percre.
Kivesszük a sütőből, rászórjuk a csirkére a megmaradt keverékünket, ezután felszeleteljük a csirkét, és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése