Hozzávalók 2-3 fő részére:
500 gramm savanyú káposzta
120 gramm tészta
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál édes paprika por
1 A fokhagyma, hámozva és apróra vágva
1 hagyma, kockára vágott
1 / 4-1 / 2 liter zöldségleves (v. leveskocka)
1 babérlevél
3 boróka bogyó
Néhány oregánó
só
Frissen őrölt bors
cukor
kevés repceolaj
Elkészítés:
Egy megfelelő serpenyőben repceolajjal a hagyma kockát a fokhagymával, együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és hagyjuk sülni. Vegyük le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával, öntsön fel a zöldségleves felével, majd tegyük vissza a serpenyőt a tűzhelyre. Adjuk hozzá a kicsavart savanyú káposztát, a babérlevelet, az oregánót és a boróka bogyót, szórjuk meg borssal és kb 10 percig tovább pároljuk. Szükség esetén adjunk hozzá a zöldséglevest. Végül sózzuk,borsozzuk és egy csipetnyi cukorral hintsük (ez utóbbi el is maradhat.
Közben főzzük meg a tésztát a szokott módon, ha megfőtt szűrjük le és keverjük össze a kész savanyú káposztával. Tálaljuk tejföllel.
http://www.stuttgartcooking.de/2016/01/pikante-sauerkraut-pfanne-mit-nudeln.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése