A recept forrása
HOZZÁVALÓK:
30 dkg rókagomba,
3 fej szeletelt hagyma,
15 dkg húsos szalonna csíkokra vágva,
só, bors, kevés étolaj,
Kevés olajon megdinszteljük előbb a hagymát, majd a gombát, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát és enyhén pirítjuk, majd félretesszük.
Nudli
500 g burgonya,
csipet só
3 tojássárgája
körülbelül 4 evőkanál liszt
őrölt bors,
szerecsendió
3 evőkanál vaj,
3 tojássárgája
körülbelül 4 evőkanál liszt
őrölt bors,
szerecsendió
3 evőkanál vaj,
Nudli készítése:
A burgonya tésztáját sóval, borssal és csipetnyi szerecsendióval állítsuk össze. Formázzunk belőle egy tekercset, lisztezett deszkán vagdaljuk ujjnyi vastag és 3-4 cm hosszú darabokra, villával nyomjunk rá "mintát" és sós vízben, 2-3 perc alatt főzzük ki. A leszűrt nudlit kevés olvasztott vajjal forgassuk össze és tegyük félre.
Sajtkrém hozzávalói:
20 dkg gorgonzola (vagy egyéb, ízlésünk szerinti) sajt
1,5 dl főzőtejszín,
só, bors
Sajtkrém elkészítése, tálalás:
Gőz fölött minden hozzávalót lassan felmelegítünk, összeolvasztunk, tálaláskor a kész nudlit összeforgatjuk a gombás raguval és a sajtkrémet rácsorgatjuk, kevés oregánóval szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése