HOZZÁVALÓK:
500 dkg főtt burgonya,
csipet só, bors, egész bors,
3 tojás sárgája,
15 dkg liszt,
2 evőkanál vaj (vagy zsír)
60-80 dkg savanyú káposzta,
3 fej vöröshagyma,
1 csokor metélőhagyma,(ízlés szerint)
10 dkg füstölt, zsíros szalonna (ízlés szerint elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
Először elkészítjük a nudlit, amihez a főtt, kihűlt, áttört burgonyát sózzuk és 3 tojás sárgájával összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát készítünk, alaposan lisztezett deszkán ujjnyi vastag, kb 10 cm hosszú rudakat formázunk és forró, bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, félretesszük. A szalonnát apró darabokra vágjuk, a zsiradékkal (vagy vajjal) összeolvasztjuk, rádobjuk a vékony karikára vágott hagymát, kis ideig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsavart savanyú káposztát, az őrölt borsot és az egészet puhára pároljuk. Végül összeforgatjuk a nudlival, majd ízlés szerint az összevágott metélőhagymával tálaljuk. Kevés egész borssal díszíthetjük a fogást.
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése