HOZZÁVALÓK
1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor / én 3 csomaggal ízesítettem/
1 bögre kristálycukor (16 dkg) /Én csak 10 dkg-ot raktam bele/
reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük. Trükkök, tippek, praktikák:
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 20 cm-es volt.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük. Trükkök, tippek, praktikák:
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 20 cm-es volt.
Erika Mészáros-Lakosné - Bán Erzsébet receptje nyomán
Forrás:Egyszerűgyorsreceptek.com recept teljes utánközlés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése