HOZZÁVALÓK:
50 dkg Ricotta (vagy jó minőségű házi túró)
30 dkg liszt
2 egész tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál narancskivonat (vagy reszelt narancshéj)
30 gramm vaníliás cukor
reszelt citromhéj
csipet só
tálaláshoz 2 dl tejföl és valamilyen dzsem (eper, áfonya stb)
ELKÉSZÍTÉS:
Először a túrót egy nagy tálban nagyon alaposan összetörjük, keverjük. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, a sót, a narancs kivonatot(vagy narancshéj reszeléket), a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a sütőport. Egy kanállal összedolgozzuk, majd a lisztet részletekben adagolva, keverjük át jó alaposan a tésztát, végül kézzel simára gyúrjuk. 10 perc pihenés után a tésztából 12 és 4 dkg-os darabokat szaggatunk. A nagyobb tésztából kerek cipókat, a kisebből golyókat formázunk. Ezután az ujjnyi vastagra lapított tészta közepébe lyukakat vájunk és a fánk fazonra igazítjuk. Ha az összes tésztával készen vagyunk, egy mély sütőtálban megfelelő mennyiségű olajat forrósítunk és az összes fánkot, illetve a golyókat piros-barnára sütjük úgy, hogy 2-3 perc sülés után egyszer megfordítjuk az olajban.5-6 perc alatt megsül....ha kész, papírtörölközőre szedjük. Ezután a fánkokat körben krémes-folyósra kikevert tejföllel locsoljuk, lekvárból halmokat rakunk és a közepén lévő lyukra ráültetjük a fánklabdákat. Ezek tetejét is tejföllel, valamint lekvárral díszítjük.
Jamilacuisine receptje (linket a forrás alatt találunk)
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése