BABFASÍRT
HOZZÁVALÓK
250 g szárazbab (bármilyen fajta),
2 db nagyobb burgonya,
fél kis kanál curry,
őrölt fekete bors ízlés szerint,
fél kis kanál koriander,
só
3 evőkanál liszt
2 db nagyobb burgonya,
fél kis kanál curry,
őrölt fekete bors ízlés szerint,
fél kis kanál koriander,
só
3 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉS
Áztassuk be a babot meleg vízbe este és hagyjuk ázni reggelig, majd
öntsük le a vizet a babról, mossuk meg és tegyük oda főni. Minél tovább
fő annál jobb mert puhább lesz. Ha megfőtt daráljuk le vagy, pépesítsük
robotgéppel. Tisztítsuk meg a burgonyát, főzzük meg és pürésítsük.
Keverjük össze a burgonyapürét a babpürével, fűszerezzük sóval, borssal,
koriander és curryvel, formázzunk fasírtoka a masszából és forgassuk
meg lisztben. Tegyük a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük
előmelegített sütőben 180 fokon, ameddig jól megpirulnak. Kisüthetitek
olajban is, tetszés szerint. Megjegyzés: ízlés szerint tehetünk a fasírt
masszába gyömbért, száraz kaprot, hagymát, zöld petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése