HOZZÁVALÓK:
6 egész tojás
25 dkg liszt
2 púpozott evőkanál cukor (a tésztához)
30 dkg porcukor (a tojáshabhoz)
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
15 dkg margarin (vagy 10 dkg vaj)
csipet só
baracklekvár
25cmx35cm tepsi
ELKÉSZÍTÉS:
A hat tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral, olvasztott vajjal(vagy margarinnal) nagyon habosra keverjük. Hozzáadjuk az 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt is futtassuk fel), a lisztet, csipet sót és alaposan dolgozzuk össze. Kb a nokedlihez hasonlóan lágy tésztát készítsünk. Egy 25 cmx35cm méretű tepsit zsírozzuk, lisztezzünk, majd a tésztát egyenletesen töltsük bele. Letakarva 45 percig tegyük félre (meleg helyen), majd 180C°fokra beállított sütőben (villany, nem légkeverős) süssük 20-25 percig, vagy addig, amíg szép halványrózsaszínes-sárgás lesz.
Ezután kivesszük a tepsit a sütőből és a sütőt 170C°fokra állítjuk.
A 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral jó kemény habbá felverjük. A tésztát baracklekvárral (lehet folyós is) nem túl vékonyan megkenjük, majd a cukros tojáshabot simítjuk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab teteje szép, nagyon halvány barnás-drappos-rózsaszínű nem lesz. Nem szabad törős-keményre sütni! Kb 15-18 percnyi sütés szükséges ehhez.
Meleg vízben öblített vékony késsel szelhetjük akár azonnal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése