Akár befőtt meggyből, akár friss gyümölcsből készül, télen-nyáron remek ötlet...
(a recept a Mindmegette oldaláról származik)
(a recept a Mindmegette oldaláról származik)
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
6 egész tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
fél csomag sütőpor
csipet só
6 púpozott evőkanál liszt
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró
A tetejére:
1 üveg (7 dl) meggybefőtt
3 csomag 12 g-os tortazselé
6 evőkanál kristálycukor
4 dl víz
5 dl gyümölcslé (meggylé)
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sót, a kakaóport, az étolajat, mellyel jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal beledolgozzuk az előző masszába. A lisztet a sütőporral elkeverjük, fokozatosan beleszitáljuk, és lazán belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben, 180 C-fokon 15-20 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót és a vaníliás cukrot.
Ha kihűlt a tészta, könnyen kiboríthatjuk egy táblára. Rákenjük a túrókrémet, elrendezzük rajta a kimagozott, lecsepegtetett meggyet úgy, hogy minden 4x4 cm-es kockába jusson 1 szem. (Így könnyebb lesz szeletelni.)
A tetejére zselét készítünk: a zselatint elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcslevet. Forrástól számítva 1 percig főzzük. Végül fokozatosan ráöntjük a langyos zselét a túrókrémre. A túró peremét magasabban hagyjuk, hogy le ne folyjon a zselé.
Fél óra múlva vizes késsel szeleteljük."
(teljes egészében utánközlés)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése