KARFIOL FŰSZERES BUNDÁBAN
...brokkoliból, cukkiniből, sárgarépából, padlizsánból vagy sütőtökből is ugyanilyen finom elő-, vagy főétel, délutáni-, vagy esti harapnivaló..
HOZZÁVALÓK
1 közepes fej karfiol
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojás
1 csapott teáskanál őrölt római kömény
1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
1 csapott teáskanál fokhagymapor
só, bors
olaj a sütéshez
Joghurtos mártáshoz:
30 dkg görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1 csapott kávéskanál őrölt koriandermag
2 evőkanál olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt megtisztítjuk és kisebb rózsákra szedjük, a torzsa részének külső, fás részeit levágjuk, a belső, zsenge részt feldaraboljuk. Keverőtálba tesszük, és meghintjük 1 evőkanál liszttel, összeforgatjuk, hogy a tészta majd könnyebben tapadjon rá.
A maradék lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a római köményt, a gyömbért és a fokhagymaport, bőségesen sózzuk és borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáöntjük a villával elhabart tojásokat, sűrű tésztává keverjük, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta sűrűséget kapjunk.
Egy mélyebb serpenyőben bő olajat felforrósítunk, a lisztes karfiolokat adagonként a tésztában megmártjuk, majd óvatosan a forró olajba tesszük, és szűrőkanállal időnként kicsit átforgatva 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük, majd alaposan lecsöpögtetve szűrőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz a joghurtot tálkába tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál olívaolajjal és 1 csapott evőkanálnyi őrölt koriandermaggal kikeverjük. A bundás karfiolt melegen kínáljuk a joghurtos szósszal – de langyosan, hidegen is finom.
forrás:Cookta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése